Bičių duonelė

Bičių duona, kas tai: 

Pastarųjų metų tyrimais nustatyta, kad bičių duonelę lengviau įsisavina žmogaus organizmas. Taip yra todėl, kad „bręstant", t.y. fermentuojantis duonelei, skyla ją sudarančių žiedadulkių apvalkalėlis ir išlaisvinamos viduje esančios medžiagos, galinčios greičiau absorbuotis organizme. Vykstant fermentiniams procesams, dalis duonelėje esančių baltymų skyla iki paprastesnių junginių - peptidų ir laisvųjų aminorūgš-čių, o dalis sudėtingų angliavandenių suskaldomi iki monosacharidų, kurių dalis virsta pieno rūgštimi. Pieno rūgšties dėka bičių duonelė įgyja didesnį rūgštingumą, kuris stabdo įvairių pelėsių, mikroorganizmų, puvimo bakterijų dauginimąsi ir vystymąsi. Todėl šio konservuoto bičių produkto savybės laikui bėgant mažai kinta ir bičių duonelę galima ilgiau vartoti negu žiedadulkes. Biocheminiu požiūriu bičių duonelė, skirtingai negu žiedadulkės, turi mažiau baltymų (tik apie 20 proc.), žymiai daugiau angliavandenių (24-34 proc.) ir iki 1,5 proc. lipidų. 


500g. Bičių duonos

500g. Bičių duonos

Bičių duona, kas tai: Pastarųjų metų tyrimais nustatyta, kad bičių duonelę lengviau įsisavina ž..

35.00€

Bičių duona 200g.

Bičių duona 200g.

Bičių duona, kas tai: Pastarųjų metų tyrimais nustatyta, kad bičių duonelę lengviau įsisavina ž..

15.00€

Rodoma 1 to 2 iš 2 (1 Puslapiai)